PELTERIJ

Welkom op de website van Pelvan! Pelterijen Van den Weghe is een bedrijf met meer dan 100 jaar traditie en vakkennis, gelegen te Zulte (Olsene) in België. U kunt er terecht voor lederkleding en pelskleding, maar ook voor maatwerk, herstellingen, nieuwkuis en nog veel meer. Kom gerust eens langs of neem contact op om de vernieuwende collecties te bekijken of een speciaal verzoek te bespreken.

Het bedrijf heeft een grote industriële capaciteit waar voornamelijk schapenvellen worden bewerkt. De vellen worden bruut aangekocht en bewerkt tot afgewerkte producten, zonder uitbesteding of tussenkomst van derden. Dit garandeert de hoge kwaliteit en het oog voor detail waar Pelvan in de streek voor bekend staat.

Het hele proces wordt uitgevoerd door hoogopgeleide mensen met een passie voor het product. Zowel het looien, verven, drogen, uitspannen, lustreren, kammen als scheren wordt zorgvuldig en met oog voor veel detail uitgevoerd. Alle processen zijn op punt gezet om voor het afgewerkte product de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen, elke keer opnieuw.

Naast de strenge kwaliteitseisen heeft Pelvan ook het grootste respect voor het milieu en de omwonenden. Als eerste in België had het bedrijf een eigen zuiveringsinstallatie, en alles wordt in het werk gesteld om hinder voor de mensen die in de buurt van het bedrijf wonen niet alleen te beperken, maar vooral te voorkomen.